Lymfmassage

FRÄMJA NATUTRLIG DETOX OCH STÄRK DITT IMMUNFÖRSVAR


Varför välja lymfmassage?

Lymfsystemet är en viktig del av kroppens försvar och rening. Lymfmassage på Chiakliniken är en terapeutisk behandling som fokuserar på att främja lymfsystemets hälsa. Genom skonsamma och specifika tekniker strävar vi efter att stärka kroppens naturliga flöden och främja övergripande hälsa.

Lymfsystemet är en del av vårt immunförsvar vars uppgift är att föra bort överskottsvätska, slaggprodukter inflammationsämnen, bakterier och virus. Ett trögt lymfsystemet kan vara smärta, vätskeansamling, övervikt, stram bindväv, veck och gropar i huden, celluliter mm.

Fördelar med lymfmassage

  • Naturlig detox och avfallshantering: Lymfmassagen stimulerar lymfflödet och underlättar avlägsnandet av toxiner och avfallsprodukter från kroppens vävnader. Detta stöder kroppens naturliga detoxprocesser och bidrar till en renare och friskare kropp.
  • Svullnadsreduktion och lättare ben: För dem som lider av svullnad, särskilt i benen, kan lymfmassagen vara särskilt effektiv. Genom att främja vätskeflödet minskar behandlingen svullnad och obehag, vilket resulterar i lättare och mer bekväma ben.

  • Immunförstärkning: En optimal lymfcirkulation är kritisk för ett starkt immunsystem. Lymfmassagen stöder immunförsvaret genom att öka antalet vita blodkroppar och förbättra kroppens förmåga att bekämpa sjukdomar och infektioner.
  • Ökad energi och vitalitet: Genom att främja en bättre cirkulation och avlägsna hinder för kroppens energiflöde bidrar lymfmassagen till ökad vitalitet och energi
  • Minskad muskelstelhet och ökad rörlighet: Lymfmassagen hjälper till att minska muskelstelhet och öka rörligheten genom att minska inflammation och förbättra cirkulationen. Detta är särskilt fördelaktigt för dem med kroniska smärttillstånd eller problem med rörelseapparaten.
  • Stressreduktion och mental klarhet: Den lätta och rytmiska massagetekniken har också en lugnande effekt på nervsystemet, vilket leder till stressreduktion och förbättrad mental klarhet. Många upplever en känsla av lugn och avslappning efter en lymfmassage.

  • Postoperativ rehabilitering: Efter kirurgiska ingrepp kan lymfmassagen vara en viktig del av rehabiliteringen. Den hjälper till att minska svullnad och främja läkningsprocessen.

.

Vem kan dra nytta av lymfmassage?

  • Lymfödempatienter: Minska svullnad och förbättra livskvaliteten.

  • De som söker naturlig detox: Främja kroppens rening och öka energinivåerna.

  • Immunförsvaret: Stärk kroppens naturliga försvar för att motstå sjukdomar och infektioner.

Lymfmassage kan hjälpa vid övervikt, vätska och svullnad i kroppen, stram bindväv och smärta som orsakas av tröghet i lymfan. Metoden kan också hjälpa efter brännskador och operationer – många kvinnor har fått god hjälp av metoden efter bröstcanceroperation.

Hur går behandlingen till?

Själva massagen utförs med mycket lätta och rytmiska rörelser längs lymfkärlen och dräneringsområdena. Terapeuten använder ett mycket lätt tryck för att stimulera lymfsystemet, vilket underlättar avlägsnande av överflödig vätska, toxiner och avfallsprodukter från kroppen.

Jag kan använda fokuserade tekniker på specifika områden där klienten upplever svullnad eller obehag. Detta kan inkludera specifika lymfdräneringsrörelser och försiktiga strykningar för att minska blockeringar och underlätta lymfflödet. Massagen ger en behaglig och effektiv upplevelse.

Kontakta mig idag

Lymfmassage på Chiakliniken är inte bara en behandling; det är en skräddarsydd resa mot ökad hälsa och välbefinnande. Kontakta oss för att boka din lymfmassage och upplev den skonsamma kraften av denna terapeutiska teknik. Tveka inte att höra av dig om du har frågor.

Boka via knappen till kliniken i Trelleborg. Det går också bra att ringa eller sms:a på 0709-90 54 90

För bokningar till Beddingehälsan i Beddingestrand - Ring eller sms:a på 0709-90 54 90