Våra fyrbenta vänner

FÖR HÄLSA OCH SMÄRTLINDRING


Chiakliniken - även för ditt djur

Fascia & Medicinsk laser behandling på djur används idag framgångsrikt både i behandlande och förebyggande syfte. Djurbehandling är precis detsamma som på människa.

På Chiakliniken kombinerar jag avancerad medicinsk teknik med omsorgsfull behandling för att främja optimal hälsa hos dina fyrbenta familjemedlemmar. Jag erbjuder skräddarsydda fasciabehandlingar som är anpassade för varje djurs individuella behov. Genom lätta och anpassade tekniker strävar jag efter att lösa upp spänningar, förbättra rörlighet och främja övergripande välbefinnande.

Medicinsk laser för djur

Medicinsk laser är en avancerad och skonsam behandlingsmetod som visat sig vara fördelaktig för många djurs hälsa och välbefinnande. Nedan följer några skäl till varför medicinsk laserterapi är en utmärkt val för ditt husdjurs hälsa:

1. Smärtlindring och inflammationsreduktion:

Medicinsk laserterapi använder ljusenergi för att tränga in i vävnaden och stimulera cellaktivitet. Detta resulterar i frisättning av endorfiner, kroppens naturliga smärtlindrare, och minskad inflammation. För djur som lider av smärta, ledproblem eller inflammation kan laserterapi vara en effektiv och skonsam behandling.

2. Främjande av läkningsprocessen:

Laserterapi ökar blodcirkulationen till de behandlade områdena, vilket i sin tur främjar läkningsprocessen. Djur som har genomgått kirurgiska ingrepp eller har skadats kan dra nytta av laserterapi för att påskynda läkningsprocessen och minimera ärrbildning.

3. Ökad rörlighet och flexibilitet:

För äldre djur eller de som lider av rörelsebegränsningar kan medicinsk laserterapi bidra till att minska muskelspänningar, förbättra rörlighet och öka flexibiliteten. Detta är särskilt relevant för djur med artros eller andra muskuloskeletala besvär.

4. Minskad svullnad och ödem:

Laserterapins antiinflammatoriska egenskaper gör den till en utmärkt behandling för att minska svullnad och ödem. Djur som har upplevt trauma, operation eller lidit av kroniska svullnader kan få lindring genom laserterapi.

5. Stressreduktion och avslappning:

Laserterapibehandling är smärtfri och icke-invasiv, vilket gör den till en stressfri upplevelse för djur. Många djur upplever avslappning under behandlingen, vilket kan vara särskilt viktigt för de som är känsliga eller har ångest.

6. Målriktad terapi utan biverkningar:

Medicinsk laserterapi är riktad och kan användas för specifika områden utan att påverka omgivande vävnad negativt. Det är en säker behandling med minimala eller inga biverkningar, vilket gör den lämplig för långvarig behandling.

7. Anpassningsbar för individuella behov:

Varje djur är unikt och behandlingen kan anpassas för att möta individuella behov. Terapeuten kan skapa skräddarsydda behandlingsplaner baserat på djurets hälsotillstånd och mål.

Fasciabehandling för djur

Fasciabehandling är fördelaktig för djur av flera anledningar, och det finns olika aspekter som gör den till en effektiv och gynnsam terapiform Nedan följer några skäl till varför fasciabehandling är en utmärkt val för ditt husdjurs hälsa:

1. Förbättrad rörlighet och flexibilitet:

Fascia är det bindvävsnätverk som omsluter muskler, leder och organ hos både människor och djur. Genom fasciabehandling kan spänningar och restriktioner i detta nätverk lösa upp sig, vilket leder till ökad rörlighet och flexibilitet hos djuret. Det är särskilt fördelaktigt för äldre djur eller de som upplever rörelsebegränsningar.

2. Smärtlindring och komfort:

Fasciabehandling kan hjälpa till att lindra smärta och obehag hos djur, särskilt om de lider av muskelspänningar eller andra besvär relaterade till fascian. Många djurägare söker fasciabehandling för sina husdjur för att minska smärta och förbättra deras övergripande välbefinnande.

3. Rehabilitering efter skador eller operationer:

Fasciabehandling kan vara en värdefull del av rehabiliteringsprocessen för djur som har genomgått kirurgiska ingrepp eller har skadats. Det bidrar till att främja läkning, minska ärrbildning och återställa normal rörlighet.

4. Stressreduktion och avslappning:

Många djur upplever stress av olika skäl, inklusive fysiskt obehag eller ångest. Fasciabehandling kan ha en avslappnande effekt på djuret genom att frigöra spänningar och främja en balans i nervsystemet. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för djur med beteendemässiga utmaningar.

5. Främjande av optimal hälsa:

Genom att arbeta med fascian kan man stödja djurets övergripande hälsa och förebygga problem innan de uppstår. Fasciabehandling kan ingå som en del av en holistisk vårdstrategi för att främja en frisk och balanserad livsstil för ditt husdjur.

6. Individuellt anpassad vård:

Varje djur är unikt och behandlingen kan skräddarsys för att möta individuella behov. Terapeuten kan anpassa tekniker och intensitet beroende på djurets storlek, ålder, ras och hälsotillstånd.

Prislista


Hund och katt

30 minuter

400 kr

Behandling av djur endast i Beddingestrand eller egna hemmet

Vid behandling i egna hemmet tillkommer kostnad för bil


AVBOKNING :

Måste ske senast 24 timmar före din tid. Sen avbokning/uteblivet besök debiteras med fulla summan.

Boka tid till ditt djur

För frågor eller bokningar av behandling av djur  - Ring eller sms:a på 0709-90 54 90